গুৱাহাটী, 3 এপ্রিলঃ যদি কোনোবাই প্ৰতিকাপ চাহৰ সৈতে মিঠা বিস্কুট খায়, তেন্তে তেওঁ ইয়াৰ ফলত হ'ব পৰা ক্ষতিসমূহৰ বিষয়েও জানি লোৱাটো উচিত। বেছিভাগ লোকৰ বাবে বিস্কুট খোৱাটো তেওঁলোকৰ দৈনন্দিন আহাৰৰ এক অংশ, কিন্তু বিশেষজ্ঞসকলৰ মতে ই মানুহৰ স্বাস্থ্যৰ অৱনতিও কৰিব পাৰে।
• চাহৰ সৈতে মিঠা বিস্কুট খোৱাৰ ফলত হ'ব পৰা সমস্যাসমূহঃ
১. মেদবহুলতা
বিস্কুটত হাইড্ৰজেনযুক্ত চৰ্বিৰ পৰিমাণ উপৰি আন চৰ্বিযুক্ত উপাদান থাকে, সেয়েহে যদি কোনোবাই ইয়াক দীঘলীয়া সময়ৰ বাবে গ্ৰহণ কৰে তেন্তে মেদ বৃদ্ধি হ'ব পাৰে আৰু ছালৰ সৈতে জড়িত বিভিন্ন সমস্যাও হ'ব পাৰে।
২. ৰক্ত শৰ্কৰা বৃদ্ধি হোৱা
দীৰ্ঘদিন ধৰি চাহৰ সৈতে মিঠা বিস্কুট খোৱাৰ অভ্যাসে ৰক্ত শৰ্কৰাৰ স্তৰ বৃদ্ধি কৰিব পাৰে। ইয়াত উচ্চ পৰিমাণত ছডিয়াম থাকে। মধুমেহ আৰু থাইৰইড থকা ৰোগীয়ে মিঠা বিস্কুট খোৱাৰ পৰা বিৰত থাকিব লাগে।
৩. ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা দুৰ্বল হোৱা
মিঠা বিস্কুটত অধিক পৰিমাণত শৰ্কৰা থকাৰ বাবে, ই ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা হ্ৰাস কৰিব পাৰে।
৪ কোষ্ঠকাঠিন্য
মিঠা বিস্কুট পৰিশোধিত ময়দাৰ পৰা তৈয়াৰ কৰা হয় আৰু ইয়াত কোনো আঁহযুক্ত উপাদান নাথাকে। যদি কোনোবাই সদায় ইয়াক খাই থাকে, তেন্তে তেওঁৰ কোষ্ঠকাঠিন্যৰ সমস্যা হ'ব পাৰে। একে সময়তে, বি.এইচ.এ. আৰু বি.এইচ.টি. নামৰ দুটা সংৰক্ষক বিস্কুট বা কুকিজত ৰখা হয়। এইবোৰে মানুহৰ স্বাস্থ্যৰ যথেষ্ট ক্ষতি কৰে।
৫. দাঁতৰ ক্ষয়
মিঠা বিস্কুটত চেনীৰ পৰিমাণ বেছি থাকে। যেতিয়া মানুহে ইয়াক দৈনিক খোৱাৰ অভ্যাস কৰে, তেতিয়া ই লাহে লাহে দাঁতৰ এনামেল ক্ষতিগ্ৰস্ত কৰে। ইয়াৰ ফলত, দাঁতত কেভিটি হ'ব পাৰে আৰু দাঁত সৰাৰ আশংকা বৃদ্ধি হয়।
বিঃদ্রঃ- এই নিবন্ধটোৰ তথ্যখিনি বিভিন্ন উৎসৰ পৰা সংগৃহীত আৰু প্ৰাথমিক জ্ঞান হিচাপে পঢ়ুৱৈলৈ আগবঢ়োৱা হৈছে। বিশদভাৱে জানিবলৈ বিশেষজ্ঞৰ পৰামৰ্শ ল'ব।