গুৱাহাটী, ৩ মেঃ যেতিয়া আঘাতৰ ফলত স্নায়ুবোৰ টানিবলৈ আৰম্ভ কৰে, বা ভৰিত হঠাতে পাক খায়, ইয়াৰ ফলত সচৰাচৰ ভৰি ফুলে৷ ফুলি যোৱাৰ পিছত, ইমান বিষ হয় যে আনকি খোজ কঢ়াও কঠিন হৈ পৰে। বহুসময়ত গৰম বেণ্ডেজ বান্ধি এই সমস্যাৰ পৰা পৰিত্ৰাণ পাব পাৰি, কিন্তু এনে কৰিলে জ্বলা-পোৰাও হ'ব পাৰে।
ঔষধ গ্ৰহণ কৰি ফুলা ভৰি আৰোগ্য কৰিব পাৰি, কিন্তু যিসকলৰ ঔষধৰ খালে এলাৰ্জি হয়, তেনে লোকে কিছুমান ঘৰুৱা প্ৰতিকাৰ গ্ৰহণ কৰিব পাৰে। সৰিয়হৰ তেলৰ মালিচক এনে সমস্যাৰ এক কাৰ্যকৰী প্ৰতিকাৰ হিচাপে বৰ্ণনা কৰা হৈছে।
১. সৰিয়হৰ তেল আৰু হালধি
সৰিয়হৰ তেলত হালধি মিহলি কৰি আৰু তাৰ পিছত ফুলা ঠাইবোৰত মালিচ কৰক। যিহেতু হালধিৰ এণ্টিমাইক্ৰোবাইল আৰু এণ্টিচেপ্টিক গুণাগুণ থাকে, ই বিষৰ ওপৰত ভাল প্ৰভাৱ পেলায়।
2. সৰিয়হৰ তেল আৰু লং
ভৰি ফুলা আঁতৰাবলৈ, সৰিয়হৰ তেলৰ সৈতে লং কেইটুকুৰামান ৰাখি ইয়াক কম জুইত গৰম কৰক। এতিয়া এই তেলৰ সহায়ত প্ৰভাৱিত এলেকাটো মালিচ কৰক। ই কেৱল ফুলা আঁতৰ কৰাই নহয়, লগতে ৰক্ত সঞ্চালন উন্নত কৰে।
৩. সৰিয়হৰ তেল আৰু আদা
এটা পাত্ৰত সৰিয়হৰ তেল আৰু আদা গৰম কৰি ইয়াক ফুলা ঠাইত মালিচ কৰক। ই সমস্যাবোৰৰ পৰা পৰিত্ৰাণ পাব। যদি কোনোবাই বিচাৰে, তেন্তে মালিচৰ কৰাৰ লগতে কেঁচা আদাও খাব পাৰে।
বিঃদ্রঃ- এই নিবন্ধটোৰ তথ্যখিনি বিভিন্ন উৎসৰ পৰা সংগৃহীত আৰু প্ৰাথমিক জ্ঞান হিচাপে পঢ়ুৱৈলৈ আগবঢ়োৱা হৈছে। বিশদভাৱে জানিবলৈ বিশেষজ্ঞৰ পৰামৰ্শ ল'ব।